hanghasználathoz beszédmegnyílvánuláshoz kapcsolódó anyagok

Ha a beszéd munkaeszköz...

HangÁr

Beszédoktató Műhely

... mert a beszéd munkaeszköz!
A hanghasználathoz, beszédmegnyílvánuláshoz kapcsolódó anyagok:


Beszédes stílus, stílusos beszéd

"Az első lépés saját stílusunk megértése. Hogyan kommunikálunk? Milyen hatással van ez arra, ahogy mások beszélnek hozzánk? A mi stílusunk mennyiben válasz a másik fél beszédmódjára?"


Szó, szó, szó - MH-álláspont

Ezt hajdan retorikának hívták, és minimum Pázmány Péter beszédeinek elemzésével kezdték, majd ott folytatták, hogy a diák maga is képes legyen a gondolatait szigorú, logikus rendbe szedni, aztán meggyőzően, hatásosan, akárhány ember jelenlétében előadni.


A kommunikáció csapdái

"Fontos helyzetekben gyakran elfelejtkezünk arról, hogy az esetek közel 93 százalékában a testbeszédünk határozza meg, mennyire sikerült megértetnünk magunkat a másikkal. Legyen szó felvételi beszélgetésről vagy sörözésről a sarki bárban..."


Balázs Géza: Újságírás, rádiózás

"Az ókorban és a középkori oktatásban hét szabad művészetről beszéltek... a XX. században a rádiójátékot... nevezhetjük a kilencedik szabad művészetnek is. Ám ennél több a rádió", a rádiózás, s az újságírás,. A múlt század folyamán a tömegkommunikáció rendszereket teremtett és döntött romba, napjainkban pedig negyedik hatalmi ágként emlegetjük a médiát, nem véletlenül. De valójában mi az újságírás és mi teszi ilyen grandiózussá? Balázs Géza könyve nem csak megválaszolja mindezt, hanem betekintést enged az írott sajtó és a rádiózás kulisszái mögé.


Beszélni tanítják a diákokat

Utóbbi tematikájában szerepel a nyilvános beszéd oktatása, amelynek tantervére már pályázatot írt ki az Oktatási Minisztérium. (2003.10.03)


Hang,-beszédmegnyílvánuláshoz külső anyagok


kávészünet... egy kis pihenés


© Lantos Erzsébet
HangÁr Beszédoktató Műhely
Mert a beszéd munkaeszköz!


oldaltérképhanghasználathoz | beszédmegnyílvánuláshoz kapcsolódó anyagok

Beszédes stílus, stílusos beszéd A múlt század folyamán a tömegkommunikáció rendszereket teremtett és döntött romba, napjainkban pedig negyedik hatalmi ágként emlegetjük a médiát, nem véletlenül. De valójában mi az újságírás és mi teszi ilyen grandiózussá?