Stúdió a szép beszédért

Stúdió a szép beszédért


Elitklub a Vérmezőn

Különleges mondhatni egyedülálló kezdeményezés indul a kővetkező hetekben. Egy még felújítás alatt álló a Vérmezőn lévő épület hamarosan kulturális műhellyé alakul át. Itt rendezi be termeit az Art Line Oktatási Bt. ahol a magyar nyelvet oktatják majd.

Stúdió a szép beszédértAz épületet az önkormányzat bocsátotta rendelkezésűkre, s az oktatás és képzés hamarosan megindul. Az alapvető cél a határokon túli magyar színművészek beszédtechnikájának, stílusának képzése. A délvidéki, felvidéki és erdélyi színházak, kulturális intézmények részéről máris óriási az érdeklődés. Ugyanakkor gondot jelenthet, hogy a több hónaposra tervezett kurzusok idejére képesek-e lemondani a színházak vezető színészeikről. Mert ez megzavarhatja a kulturális intézmények életét. De az oktatásban részt vevő tanárok személye és tudása olyan emberi feltöltődést és szakmai fejlődést ígér, amelyet vétek lenne elmulasztani. Az oktatást kiterjeszthetik majd az értelmiség többi képviselőjére is: tévések, rádiósok, újságírók, jogászok. politikusok vehetnék igénybe a teljes ellátással együtt járó szolgáltatást.

Az anyagi lehetőségek függvényében kialakított program januárban tisztázódik. Teljes lendülettel akkor kezdődik a munka, a a tervek szerint egy másik, de azonos érdeklődésű szellemi kör számára az adott szakma legjobbjai tartanak majd előadásokat filmről, színházról, képzőművészetről, zenéről. Amolyan "szellemi elitklub" nyitja itt meg kapuit.

A szervezők elképzelései szerint kiállítások is nyílnak majd kortárs festők, grafikusok alkotásaiból. De mindehhez sok pénz kell...

gréczy
HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely logo
home more info

   

beszédtanár logó Google+ facebook logóretorika.hu kapcsolatfelvétel skypeeTwitter artList
© Lantos Erzsébet
HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely
Mert a beszéd munkaeszköz!