Hatásos szigorral

Gyárfás Klára:

Hatásos szigorral "szerelnek" a HangÁr-ban

- HangÁr, kissé talányos elnevezés...
- Nem véletlenül választottuk - mondja Lantos Erzsébet, a HangÁr vezetője. - Kettős jelentést szántunk a szónak: szerelésre szolgáló, védett műhely, és az ott tartózkodók "megszerelés" utáni állapotának tükre - a hang áradása...

Gyárfás Klára: Hatásos szigorral...- Egyszerűbben?
- Beszédtechnikát, kommunikációs ismereteket, hang- és beszédművészetet tanító oktatási központ, van háromesztendős színiakadémiája; valamint olyan szakszolgáltatása, mint hangreklámok és speciális hanganyagok kialakítása.

- Kik segédkeznek a hangáradásban?
- Művészek, szakemberek sorát említhetem: Telihay Péter, Csengery Adrienne, Éry-Kovács András, Ladik Katalin, Lőkös Ildikó, Dunai Tamás, Banovich Tamás, Tatay Éva, Halász G. Péter... és jómagam. A hozzánk jelentkező, színapályára kívánkozó hallgatók szigorú rend szerint tanulnak.
Például öt igazolatlan óra után - őszinte sajnálattal - kizárjuk a renitenst. Első félév után megbeszéljük, kinek milyen további képzés szükséges, egyáltalán; alkalmas-e az illető a színapályára.
Nálunk minden záróvizsga egyben rosta is. A következő, '95-'96-os tanévre felvételit hirdetünk: tíz verset, öt prózát, öt dalt kérünk a jelentkezőktől: Felvételi vizsgát május 31-én és június 19-én délelőtt tíz órától tartunk.
Az osztályvezető tanár: Éry-Kóvács András. Írásban, a HangÁr címén (1126 Margaréta utca 15.) vagy a Csokonai Művelődési Házban (1153 Eötvös utca 64-66.) lehet jelentkezni.

- Illetlenség tudakolni, mennyire jó üzlet ez?
- Üzlet? Tevékenységünk non profit jellegű, oktatási központunk a Hangművészeti és Oktatási Alapítvány védnöksége alatt működik, ez az alapítvány az oktatási program támogatására jött létre. Csatlakozhat hozzá bármely magyar vagy külföldi, természetes vagy jogi személy.

- És aki személyesen is szívesen találkozna a HangÁr-ral?
- Sajtótájékoztatón ismertetjük majd soronkövetkező zárvizsgáinkat, kárpátaljai, kijevi vendégjátékunkat, valamint az új HangÁr-központ átadását. És persze a nyári-őszi programunkat.


HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely logo
home more info

   

beszédtanár logó Google+ facebook logóretorika.hu kapcsolatfelvétel skypeeTwitter artList
© Lantos Erzsébet
HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely
Mert a beszéd munkaeszköz!