beszédtechnika, kommunikáció, retorikai tréning
Ha a beszéd munkaeszköz...

HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely

 • pozicionálás
  aktuális beszédállapot feltérképezése
  előadói szokások elemzése • KORREKCIÓS ill. FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSOK
  a gyakorlati fonetika - beszédtechnika,
  a hang- és beszédmesterség, a retorika területén
  konzultáció
 • beszédtaktika logó

...mert a beszéd munkaeszköz!Ha a beszéd munkaeszköz...
 • TÖLTŐDJÖN FEL RETORIKÁVAL!

  minicsoportos
  beszédtechnika - retorika tréning  intenzív BESZÉDTRÉNING

  2020. május 22-23-24.

  Helyszín: Budapest, Balassi Intézet
  információ és jelentkezés


...mert a beszéd munkaeszköz! • A kudarctól való félelem szinte minden ember sajátja. Az önbizalmi szakadék létezik.

  „Minden alkalommal, ahányszor csak megszólaltam, úgy éreztem, bizonyítanom kell, hogy nem csak egy buta színésznő vagyok.”

  A hat nyelven beszélő Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő, Natalie Portman vallomása önbizalomhiányról, szorongásról, kudarctól való félelemről, hogy milyen érzés rettegni a lebukástól ...

  Olykor persze mindenki kételkedik magában. Ezzel nincs is semmi gond. A helyzet akkor csap át szindrómába, amikor a félelem győz és elhatalmasodik annyira, hogy már akadálya a célok/szándékok megvalósításához szükséges lépések megtételének. Neked sincs elég önbizalmad?

  A Forber szakértőjének javaslata, hogy ne hasonlítgasd magad folyton másokhoz, mert ettől csak még kevesebbnek érzed majd magad, inkább nézz szembe félelmeiddel (3 lépés módszer!), merj kilépni a komfortzónádból, elhagyni az ismerősnek és biztonságosnak érzett terepet.

  Szavazz bizalmat magadnak és hidd el végre, hogy elég jó vagy...


Rossz döntés nincs

A kommunikáció tudatos irányí- tása jelentős hasznot hoz.

Rossz döntés nincs, csak kevés információ birtokában hozott döntés - állítja Lantos Erzsébet kommunikációs tanácsadó.

Az üzleti partner mondanivaló- jának félreértése miatt, könnyen téves következtetést vonhatunk le, ami jelentős károkat okozhat. A siker érdekében a tárgyalás menete pontosan tervezhető...

A meggyőző beszéd titkai


Mi befolyásolja mondandónk hitelességét állásinterjún vagy üzleti tárgyaláson?

Hogyan lehet az optimumot kihozni hangunkból?

Milyen eszközöket célszerű használni, mit tanácsos kerülni? A sikeres beszéd kulisszatitkairól beszélgettünk
Lantos Erzsébet beszédtanárral...


Mi a szép beszéd titka?

Csak írott emlékeink lehetnek arról, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legismertebb alakjai hogyan szónokoltak.
Vajon a szavak tartalma volt a lényeges, vagy a beszédre is ügyeltek?

És ma? ... mi szükséges egy jó szónoklathoz?

Hat érv a hatékonyságért

A beszéd munkaeszköz! - indokolja Lantos Erzsébet beszédtanár, a HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely vezetője, hogy miért üzletemberek, vállalkozók, a gazdasági élet szereplői alkotják tanítványainak kétharmadát.

Hangoskönyv
Hangoskönyv Magyar Nyelvi Intézet

Az emberek egymás közötti érintkezésének legtermészetesebb közege - és egyben eszköze - a beszélt nyelv. Ezért, különösen fontos az érthetőség, a hangzás. Kodály Zoltán szavaival: Semmi sem jellemző annyira egy nyelvre, mint sajátos hangzása. Olyan ez, mint a bor zamata, a virág illata.

Annak ellenére, hogy a beszélés folyamatában a nyelvenkénti legnagyobb eltérést a kiejtés mutatja, a kiejtés tanításáról megfogalmazott vélemények - nyelvenként - igen különbözőek, olykor szembeállnak egymással. Vannak nyelvek - melyek tanításakor magától értetődő, hogy az egyik fontos fejezet élén a kiejtés tanításának kell állnia.

Bevezetés a magyar nyelv hangzásvilágába

Minden nyelv úgy szép, ha saját törvényei szerint beszélik.

Az Intézetben tanuló közel 400 idegen anyanyelvű diák mintegy 30 forrásnyelvet beszél. A magyar kiejtési norma legalább harminc irányból sérül...Napi egy óra céltudatos olvasás!

Felmérések igazolják, hogy ha egy téma tanulmányozására három évig átlagosan napi egy órát rászánunk,
akár a téma országos hírű szakértőjévé is válhatunk. Egy kis segítség az olvasáshoz...

Montágh Imre: Nyelvművesség

A magyar beszéd sajátos értéke fokozottan ritmikus volta. A magyar artikulációs bázishoz hozzátartozik az időmértékes és a nyomatéki hullámzás. (Artikulációs bázisnak nevezzük azt a nyelvenként változó, tömören összefoglalt legfőbb sajátosságot, amely meghatározza egy-egy nyelv beszélt formájának jellegét. A magyar artikulációs bázist, a sajátos ritmuson kívül, jellemzi a pontos hangzóejtés …

Fischer Sándor:
A beszéd művészete

"A beszéd magasrendű technikájának ... kialakítását az teszi szükségessé, hogy a beszédművészet számára rendkívül differenciált kifejezési eszközt hozzon létre. Az előadó, a szónok, a pedagógus munkásságától a legkiválóbb művészi fokot megkövetelő színészi gyakorlatig, a megoldások számos árnyalatára van szükség." • A pontos fogalmazás művészete

  Az Európai Bizottság által készített 16 oldalas útmutató segítséget kíván nyújtani a pontos fogalmazáshoz mindazoknak, akik a magyar nyelvet – akár anyanyelvként, akár az Unio egyik hivatalos nyelveként – használva alkotnak szöveget, legyen szó – jogszabályról, szakmai anyagról, felszólalásról ...

 • A hangszer, amelyen mindannyian játszunk,
  avagy hogyan beszélhetünk hatásosabban?


  Milyen lenne a világ, ha hatásosan beszélnénk, olyan emberekhez, akik tudatosan figyelnek? Milyen lenne a világ, ha tudatosan hoznánk létre hangokat és tudatosan fogadnánk be őket?


  Olyan világ volna, ami csodásan hangzana és ahol a megértés lenne a norma!


 • Vitázik a világ ifjúsága
  Dominika Perlínová a legjobb szónok

  A 17 éves prágai gimnazista nyerte meg október 18-án a „Vitázik a világ ifjúsága” VII. nemzetközi döntőjét Budapesten, a BMC-ben megrendezett közép-kelet-európai retorikai rangadón.

  „Kell-e bojkottálni a nagyszabású sportesemények megrendezését azokban az országokban, ahol megsértik az emberi jogokat?” Erről a kérdésről folyt a vita a döntőn.

  A „Jugend debattiert international”(JDI) projekt és a mai vitakultúra kapcsán Lantos Erzsébet retorika tanárral beszélgetünk. Kittemberger Dávid riportja és helyszíni tudósítása.HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely logo
home more info

   

beszédtanár logó Google+ facebook logóretorika.hu kapcsolatfelvétel skypeeTwitter artList
© Lantos Erzsébet
HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely
Mert a beszéd munkaeszköz!